Manon Bruning

foto manonNu ik dit schrijf, ben ik op de kop af 40 jaar. En ik kan eindelijk zeggen: ik heb een stabiele basis voor mezelf gecreëerd. En daardoor voor mijn relatie met de buitenwereld. In eerste instantie met mijn man en mijn 3 kinderen, maar eigenlijk ook met de rest van de wereld. Er is evenwicht tussen mijn eigen dingen doen en dingen voor de ander doen. Tussen goed voor mezelf zorgen en voor de mensen die mij lief zijn. En heus niet elk moment van de dag, maar ik kan er altijd weer bij terugkomen. Precies zoals de definitie van eigenzinnigheid zegt: “met moed en vertrouwen in mezelf, mijn licht uitstralen naar de wereld.”

Natuurlijk was dat lange tijd niet zo. Voor mijn omgeving leek alles me makkelijk af te gaan, maar vanbinnen worstelde ik. Met mijn gevoeligheden, met wat er van me verwacht werd en hoe anders ik me voelde. Ik snapte vooral niet dat het van buiten zo makkelijk scheen te lijken, maar het me van binnen zoveel moeite kostte. Ik was een kind dat zich heel makkelijk kon voegen naar de wens van de ander. En je moest wel heel goed kijken om te zien dat het eigenlijk anders zat.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik expert ben geworden in het haarscherp kijken naar kinderen. Ook al laten ze ogenschijnlijk zien wat er van ze verwacht wordt, ik kan elke inspanning zien. Kunnen ze het echt? Of verandert er iets in de spierspanning, een minimaal verschil in gelaatsuitdrukking, stand van de ogen of de manier waarop ze kun voeten op de grond zetten? Ik zie daardoor de incongruentie of de onbalans tussen de binnen en de buitenkant. Tussen wat een kind voelt en wat het laat zien. En we weten allemaal dat je pas in evenwicht kunt zijn als je van binnen en van buiten hetzelfde kan zijn.

Mijn basis is heel gevoelig, voor alle zintuiglijke prikkels van binnen en van buiten. En toch stabiel. Omdat ik inmiddels weet hoe ik werk EN ik kan er woorden aan geven. En ik doe dat met liefde voor jou en je kind. Zodat de onbalans weer leuk en uitdagend wordt!

Curriculum Vitae

In 1997 ben ik als ergotherapeut begonnen binnen de psychiatrie. Na ervaring te hebben opgedaan als jobcoach, ben ik gaan werken als reintegratieconsulent en trainer binnen Sallcon Werktalent. Ik leerde mensen die na strengere regels ineens goedgekeurd waren door het UWV hoe ze om konden gaan met die herkeuring en hoe ze hun leven weer konden oppakken. Daarna werkte ik als gedragstherapeutisch medewerker bij een scholingsinstituut voor jongeren. Mijn laatste baan in loondienst tenslotte, was binnen het welzijnswerk. Intussen ben ik 6 jaar geleden een eigen praktijk gestart voor het emotioneel begeleiden van volwassenen en later ook kinderen. Om praktische handvatten te krijgen en het vooral heel aards te houden, heb ik de opleiding tot sensorisch informatieverwerkingstherapeut gevolgd. Ik ben gestart met werken als si-therapeut bij mijn collega Monique Mollink in Raalte. Zij leerde mij alle kneepjes van het vak en stelde haar praktijkruimte ter beschikking. In die 2 jaar ben ik weer in mijn rol als ergotherapeut gegroeid. Sterker nog, ik ben weer meer ergotherapeut dan ooit. En daar hoort een eigen  praktijknaam bij!

Manon Bruning-Markvoort – Eigenzinnig Evenwicht – Azinkdijk 2A- 7218NG ALmen

info@eigenzinnigevenwicht.nl – 06-16808033

Kwaliteitsregister Ergotherapie 49904142190 – KvK 15592006 – AGB code 88051691 / 88100925

Privacy documentAlgemene Voorwaarden