Ouder uit Evenwicht

Logo3Een kind dat anders reageert of ontwikkelt dan je verwacht, doet iets met jou als ouder. Het kan je onzeker maken, je kunt moedeloos of radeloos worden, het kan je spiegelen in oude pijn van jou. In elk geval: het kost tijd en aandacht. En heel veel liefde.

Veel kinderen met problemen op het gebied van zintuiglijke prikkelverwerking hebben problemen met grenzen. Als je jezelf niet goed kunt voelen of je blijft niet makkelijk met je lichaam in contact, hoe kan je dan je grenzen voelen?

Het kan voor jou als ouder heel moeilijk zijn om steeds zo bezig te moeten zijn met grenzen. Je kunt het gevoel hebben dat de zorg om je kind je helemaal uitput. En alles van je vraagt. Of, je stelt de grenzen met liefde, maar soms weet je het allemaal even niet meer. Want je werkt ook nog en je wilt ook wel eens je vrienden zien.

Goed voor jezelf zorgen is het grootste kado dat je je kind kunt geven. Dat betekent mijns inziens: zelf in evenwicht zijn. Zelf standvastig en flexibel in het leven staan. Hoe stabieler jouw basis, hoe beter voor je kind.

Als jij wiebelig bent, als je je evenwicht al langere tijd kwijt bent of niet meer kunt vinden, is het tijd voor hulp. Maak een afspraak met mij en we kijken welke hulp ik je kan bieden. Tijdens het traject met je kind wordt er ook aandacht besteed aan jouw stabiliteit. Soms past jouw groei daarom binnen het traject met je kind, soms is er extra aandacht nodig.