Stress van je kind te lijf met voeding

Een interactieve avond waarin je concrete handvatten krijgt hoe jij met voeding positief kan bijdragen aan de ontspanning van je kind.

Kinderen van nu krijgen de hele dag door veel prikkels te verwerken. En ze bewegen veel minder dan vroeger. Dat kan effect hebben op het stress-level van je kind. (Prikkelgevoelige) kinderen hun alertheid is steeds hoog, ze doen enorm hun best op school en thuis barst de bom of ze hebben allergieen, intoleranties of zijn moe. Allemaal tekenen van stress.

Voeding en stress

Manon Bruning, specialist in prikkelverweking bij kinderen, en Klaartje Lambach, specialist in voeding en hormonen, bundelen hun expertise deze avond. Ze leggen uit wat prikkels zijn, welke lichamelijke signalen van stress je kunt herkennen EN hoe je je kind met voeding kunt ondersteunen in het handhaven van een gezond stressniveau.

We gaan deze avond kort vertellen wat je moet weten over prikkels, stress en stofjes als cortisol. Daarna gaan we aan de slag met de voeding die je kind graag eet en welke alteratieven daarvoor zijn. Zoeken, proeven, snappen en toepassen in de vakantie. Zodat je na de zomervakantie een mooie ontspannen start hebt gemaakt voor volgend schooljaar!

Voor wie: voor bewuste en nieuwsgierige ouders met kinderen in elke leeftijd (vanaf dat ze vast voedsel eten).
Waar: in Bathmen, locatie is afhankelijk van de groepsgrootte
Data: 8 februari 2017 van 19.30-21.30 uur, in juni wordt deze workshop herhaald
Kosten: 15 euro per persoon