Verbinders

De verbinders: Ineke Teeninga van Sugoi Gelukkig HB en ik bundelen onze krachten!

De verbinders is een groep voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen die met ons willen ontdekken welke prikkels ze nodig hebben om de verbindingen in de hersenen te laten functioneren als snelwegen, zodat voelen, denken en doen meer op 1 lijn kunnen komen.

Verbindingen maken en versterken bij de verbinders 

Hoe kun je een kind helpen bij het leggen van verbindingen en tegelijkertijd aansluiten bij zijn of haar cognitieve honger? Of juist de cognitieve kant inzetten om de zintuigelijke en neuromotorische kant te versterken? We onderzoeken samen met de kinderen welke prikkels zij nodig hebben: prikkels voor zintuigen die je kent, prikkels voor zintuigen die minder bekend zijn, emotionele en cognitieve prikkels. Iedereen heeft andere combinaties van prikkels nodig om passende verbindingen aan te kunnen leggen in de hersenen. Bij welk aanbod van prikkels ervaar jij veiligheid, verbinding en de intrinsieke motivatie om te leren?

Op 6 woensdagochtenden gaan we met een kleine groep ontwikkelings-gelijken op ontdekkingstocht. dat doen we door te doen, door samen te spelen, door anders dan anders opdrachten te doen. Na 6 bijeenkomsten weet je kind (en jij als ouder én de leerkracht), op welke manier je kind op dit moment geholpen kan worden om de voor hem of haar lastige vaardigheden structureel te gaan verbeteren! Het is in zekere zin een diagnostisch traject om verschillende prikkeldrempels en bandbreedtes in kaart te brengen. Uiteindelijk gaan kinderen, met de adviezen en ontwikkelrichting die we kunnen aangeven na het traject vooruit op dingen als: het uitvoeren en automatiseren van handelingen, het verbaliseren van gevoelens en denkstappen, taakinitiatie, responsinhibitie, doelgericht gedrag.

Dit schooljaar starten er 2 groepen: de eerste groep start in de eerste week van oktober. Bijeenkomsten vinden om de week plaats in de groepsruimte van Sugoi, Pastoorsdijk 16 in Schalkhaar. De groep is bedoeld voor kinderen uit groep 4-8. De 2e groep start na de voorjaarsvakantie. Mocht je interesse hebben in deelnemen, neem dan even contact op via mail of app: infp@eigenzinnigevenwicht.nl of 06-16808033.